Aflevering 12

Mesa+

MESA+ is een van de grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten ter wereld, met een omzet van 45 miljoen euro per jaar. Het instituut levert hoogwaardig concurrerend en succesvol onderzoek, werkt nauw samen met het bedrijfsleven en staat aan de basis van ruim 40 succesvolle spin-offs in de micro- en Nano industrie. Dorothée gaat in gesprek met Miriam Luizink, de managing director van dit bijzondere onderzoeksinstituut.

Eaton

Eaton uit Hengelo speelt al meer dan 100 jaar een prominente rol in de elektriciteitsvoorziening in Nederland en vele andere Europese landen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor het schakelen, verdelen en beveiligen van elektrische energie op laag- en middenspanningsniveau. Een product waar Eaton trots op is, is de milieuvriendelijke schakelinstallatie Xiria. Wij laten zien hoe dit wordt gemaakt.

ENKCO

Het bedrijf Enkco uit Holten produceert onder het merk Vivera voorgegaarde vlees vervangende producten. Met deze vegetarische producten zijn zij actief in de categorieën vlees, vleeswaren, salades en sinds kort ook de lang houdbare drinks. Bij dit bijzondere bedrijf dat ook maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, nemen wij een kijkje.


 

 

 

 

Gerelateerde links