Aflevering 5 

Merk in Overijssel: OAD

OAD Reizen uit Holten is de grootste zelfstandige touroperator van Nederland. Het bedrijf biedt reisbestemmingen over de hele wereld aan in meer dan zestig landen. Het familiebedrijf werd in 1924 opgericht als autobusdienst in Twente. Vandaag de dag bestaat het concern uit de Globe Reisburogroep met ruim 200 vestigingen en OAD Touringcarbedrijf. Dorothee duikt in de archieven in de kelders van de hoofdvestiging in Holten om erachter te komen hoe het merk OAD is ontstaan en waar het tegenwoordig voor staat.


Overijssel in Productie: Maison Gustaf
Bij Banketbakkerij Gustaf in Hengelo bakken ze al sinds 1947 lekkernijen zoals taarten, gebak, oliebollen en vlaaien. Het bedrijf levert aan grote en kleine klanten in Hengelo en omgeving. Gustaf, ook bekend om hun oliebollen, laat zien hoe zij hun beroemde hazelnootschuimtaarten vervaardigen in hun eigen bakkerij.

Verbinden in Overijssel: Ten Hag prijs
Bas Wolters is deze week bij de uitreiking van de Ten Hag Prestatieprijs. Deze prijs wordt voor de 18e keer uitgereikt aan mensen of organisaties die de regio Oost-Nederland op de kaart weten te zetten. Bas spreekt onder andere met de winnaar en de initiatiefnemer en naamgever van deze prestigieuze prijs over het belang van netwerken.

  

 

 

 

Gerelateerde links