Aflevering 6 

Merk in Overijssel: Beaphar 


Het familiebedrijf Beaphar ontwikkelt en produceert al bijna zeven decennia lang geneesmiddelen, verzorgingsproducten en super premiumvoer voor kleine huisdieren. Onder het motto “For a better petworld” is het bedrijf uit Raalte sinds de oprichting in 1943 bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten die de wereld van de huisdieren moeten verbeteren.
 

Overijssel in Productie: Continental Bakeries
Continental Bakeries is een Europese bakkerijgroep die zich richt op de productie en verkoop van snackbodems, koek & biscuit en broodvervangers. Producten die geproduceerd worden zijn onder andere: toast, biscuit fourré, sprits, speculaas, wafels, beschuit, ontbijtkoek, lebkuchen en rijstwafels. In deze uitzending laten we zien hoe de overheerlijke Bussink ontbijtkoek gemaakt wordt.

Bijzonder in Overijssel: Stichting Kringloop Steenwijk
In de kringloopwinkels in Steenwijk en Vollenhove werken negen betaalde krachten en maar liefst 50 vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen de kringloopwinkel vanuit een probleem dat zij hebben op de arbeidsmarkt. De kringloopwinkel geeft dus niet alleen producten een tweede kans, maar ook mensen die vast zijn gelopen met hun zoektocht naar passend werk. 

 

Gerelateerde links